OP WEG NAAR DUURZAME VAKANTIEWONINGEN IN LIMBURG AAN DE MAAS.

Vakantie vieren in een duurzame en authentieke recreatiewoning in Limburg aan de Maas ? Wij werken er al een tijdje hard aan!
Wij, Bart en Liesbeth, houden van echt en authentiek bij voorkeur in een landelijke omgeving. Dat is dan ook de reden dat wij in 1999 in de Franse Auvergne zijn gestart met Domaine les Gandins en in 2014 zijn gevallen voor Erfgoedlogies d’Ouffenhoff in het mooie Baarlo aan de Maas. Maar hoe verduurzaam je nu een Hoeve uit de 18e eeuw naar een echt en authentiek vakantieverblijf voorzien van al het hedendaagse comfort zonder verlies aan charme?

Verduurzaming is momenteel een hot item. Vanaf onze start bij d’Ouffenhoff in 2014 denken wij na over hoe wij gasten kunnen ontvangen met een zo gering mogelijke impact op natuur en milieu. Wat hebben wij de afgelopen jaren zoal gedaan?

  • Alle verlichting is vervangen door led
  • Je kunt de afvalstromen tijdens je verblijf scheiden
  • Er zijn water doorstroom beperkers geplaatst op de douches zonder verlies van comfort
  • Er wordt schoongemaakt met natuurlijk afbreekbare schoonmaak middelen
  • Onze zonnepanelen produceren meer stroom dan het bedrijf gebruikt
  • Wij werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers: fietsenhandel, slager, bakker, ambachtslieden uit Baarlo
  • Het linnengoed wordt gewassen door een duurzame wasserij met een zo gering mogelijke impact op het milieu.

In de volgende stap gaan wij van gasvoorziening af voor de verwarming en de productie van warm water voor al onze accommodaties en komt er een aansluiting voor het opladen van elektrische voertuigen.

Dit is een impactvolle ingreep. De verwachting is dat d’Ouffenhoff in 2024 in grote mate gasloos zal zijn.
In de loop van 2023 wordt een laadpaal geïnstalleerd voor elektrische voertuigen.

Zoals jullie lezen proberen wij jullie een heerlijk huiselijk vakantiehuis te verhuren met een geringe impact op natuur en milieu zodat jullie en jullie kinderen en op hun beurt weer hun kinderen tot in lengte der jaren kunnen blijven genieten van een verblijf bij d’Ouffenhoff!

Scroll naar top