Over ons

Ervaar de kwaliteit van het echte buitenleven bij Erfgoedlogies d’Ouffenhoff. We ontvangen je graag!

Welkom in LIMBURG

Over d'Ouffenhoff

Onder de naam Hoeve Bongers werd de bijzondere 17de eeuwse carré boerderij al drie generaties bewoond door de familie Bongers. Twan en Karin Bongers zijn in 1998 gestart met de verbouwing van de agrarische Hoeve naar een stijlvol en gastvrij vakantieverblijf.

Wij voelen ons bevoorrecht dat wij dit mooie bedrijf mochten overnemen. Hoeve Bongers draagt sinds 1 juni 2014 weer de uit 1702 daterende naam: d’Ouffenhoff.

Wij zijn Bart & Liesbeth

Over ons

In het jaar 2000 hebben wij, Bart & Liesbeth Gielens – Hamilton, het bekende roer omgegooid en zijn een fantastisch avontuur aangegaan in de Franse Auvergne. Met heel ons hart, liefde en veel plezier hebben wij daar Domaine les Gandins laten groeien tot een succesvol kleinschalig toeristenverblijf met gîtes, Openair Lodges, chambres d’hotes en table d’hotes.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging hebben wij met weemoed maar met veel trots ‘ons kind’ verkocht. Om vervolgens terug te keren in de buurt van onze geboortestreek en onze ervaring en passie te wijden aan een nieuw avontuur: Erfgoedlogies d’Ouffenhoff.

Een lange geschiedenis

Historie van d'Ouffenhoff

Sinds onheuglijke tijden behoorden bij kasteel ‘De Berckt’ twee boerderijen namelijk; Douvenhof en Friedeshof – afgeleid van Godefriedus van Berk. Deze boerderij lag tegen het kasteel dat de familie van Olnes bewoonden, dus in de tegenwoordige moestuin van Kasteel de Berckt.

Na afbraak van deze boerderij is de naam van deze Hoeve overgegaan op de tegenwoordige boerderij, die enkele honderden meters ten Zuiden van het kasteel gelegen is.

Deze naam te weten d’Ouffenhoff komt al in de 17de en 18de eeuw voor. In een archiefstuk bekent J.A.G. van Hardenraedt-de Rhoe schuldig te zijn aan de Freule van Meerwyck De Borcht 50 pattacons ‘herkomende van het vruchtgebruik van d’Ouffenhoff’, gedateerd 1 mei1702.

Men kan zich de vraag stellen: Hoe komt deze boerderij aan die naam? Toen de Hoeve rond 1630 een stuk land in bezit kreeg van een zekere Douven of D’Ouffen, kreeg ‘de grote Berckt’ – zo heette de boerderij voordien – van deze eigenaar de naam d’Ouffenhoff.

Scroll naar top